Ακυρώσεις

Για κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοικών εισιτηρίων

Το mytravelcafe θα προβαίνει σε αλλαγές ή ακυρώσεις των υφισταμένων κρατήσεων σας. Η αλλαγές ή ακυρώσεις δεν γίνονται on-line. Παρακαλούμε στείλτε μας mail στο reservations@mytravelcafe.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 100 1700.

Οι ακυρώσεις και η επιβολή τυχόν ακυρωτικών πραγματοποιούνται  σύμφωνα με τους όρους των ναύλων και των εκάστοτε αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών εταιρειών. Οι όροι αναφέρονται κατά την διάρκεια των κρατήσεων σας και παρακαλούμε όπως τους εξετάζετε προσεκτικά πριν την έκδοση των εισιτηρίων σας. Βρισκόμαστε πάντα στην διάθεσή σας , ώστε να σας εξηγήσουμε αν κάποιος όρος ακύρωσης δεν είναι απόλυτος κατανοητός.
To mytravelcafe δεν χρεώνει επιπλέον ακυρωτικά για την υπηρεσία ακύρωσης, αλλά δεν επιστρέφει τυχόν service fee που έχουν χρεωθεί κατά την έκδοση.


Για ακύρωση οργανωμένων πακέτων.

Για την εξασφάλιση ξενοδοχείων και άλλων απαραίτητων υπηρεσιών η εταιρία µας εχει καταβάλει σηµαντικά ποσά αρκετούς µήνες πριν από την πραγµατοποίηση των ταξιδιών που έχει προγραµµατίσει και δεσµεύεται µε συγκεκριµένες υποχρεώσεις αποζηµίωσης σε περίπτωση µερικής ή ολικής ακύρωσης. Γι' αυτό και είναι µε τη σειρά του υποχρεωµένη να παρακρατήσει ολόκληρη την προκαταβολή ή και να ζητήσει συµπληρωµατική πληρωµή σε περίπτωση άκαιρης ακύρωσης.
Ο ταξιδιώτης δικαιούται να ακυρώσει το ταξίδι του με έγγραφη ειδοποίηση της εταιρείας, με τις πιο κάτω επιβαρύνσεις, ανεξάρτητα της ημέρας εγγραφής του, που είναι ο συνδυασμός των υποχρεώσεων προς τους τρίτους, των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που δημιουργούνται για τους λοιπούς ταξιδιώτες και των άλλων εξόδων.

  • Μέχρι 35 ημέρες πριν την αναχώρηση με καταβολή 30 ευρώ κατ άτομο, για οργανωτικά και επικοινωνιακά έξοδα.
  • Από 34 - 22 μέρες πριν την αναχώρηση με παρακράτηση της προκαταβολής  (30% της συνολικής αξίας του ταξιδιού).
  • Από 21-15 μέρες πριν την αναχώρηση με παρακράτηση 50% της τιμής του ταξιδιού. Από 14 μέρες πριν και μέχρι την αναχώρηση τα ακυρωτικά μπορεί να φθάσουν μέχρι και το συνολικό ποσό της αξίας του ταξιδιού.

Επίσης ο ταξιδιώτης επιβαρύνεται και με τα έξοδα που έχουν καταβληθεί από την εταιρεία για λογαριασμό του (εισιτήρια ψυχαγωγικών, αθλητικών ή άλλων εκδηλώσεων, έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων κ.τ.λ.).
Την ακύρωση συμμετοχής χωρίς ακυρωτικά δεν στοιχειοθετούν αλλαγές ώρας πτήσεων από πρωί σε βράδυ ή το αντίστροφο, ούτε η αντικατάσταση των ξενοδοχείων με άλλα της ίδιας ή και ανώτερης κατηγορίας, καθώς και αναγκαστικές επουσιώδεις μεταβολές στο πρόγραμμα της εκδρομής.

Ακυρώσεις κρουαζιερών

Ιδιαίτερα για τα προγράµµατα του κρουαζιέρων ισχύουν οι κατωτέρω όροι ακύρωσης συµµετοχής σύµφωνα µε τους κανονισµούς των υνεργαζοµένών ναυτιλιακών εταιριών:

  • Ακύρωση 45-31 µέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση 25% της αξίας της συµµετοχής.
  • Ακύρωση 30-15 µέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας της συµµετοχής.
  • Ακύρωση 14 µέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση 100% της αξίας της συµµετοχής.


Αντικατάσταση

Στα οργανωμένα ταξίδια, ο ταξιδιώτης μπορεί να αντικατασταθεί με άλλον δικό του ενδιαφερόμενο για τις ίδιες υπηρεσίες, δωμάτιο και ταξίδι, αφού ενηµερώσει την εταιρία µας τουλάχιστον πέντε εργάσιµες µέρες πριν την αναχώρηση. Σε αυτή την περίπτωση θα χρεωθεί μόνο με τυχόν ανεπίστρεπτα εέξοδα (Visa κ.λπ.). Ο αντικαταστάτης αποκτά αυτόματα τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα αυτού που ακύρωσε τη συμμετοχή.

 

Toolbox